Derfor er yngre søskende de sjoveste

Er du væsentligt sjovere end dine ældre søskende? Så er der en god grund til det!

13. december 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Der er altid blevet spekuleret meget den personlige forskel mellem storesøskende, midterbørn og småsøskende. Et studie viser nu, at der rent faktisk er karakterforskelle at finde. Studiet er udført i England på familier med flere børn, og forskerne fandt tydelige, generelle forskelle mellem storesøskende og småsøskende.

De ældste søskende er mest ansvarlige

En af de tydeligste forskelle fandt forskerne, når de spurgte ind til, hvem der var mest ansvarlig i søskendeflokken. Her svarede 54% af de ældre søskende, at det var dem. Mens kun 31% af de yngste søskende pegede på dem selv.

Når forsøgspersonerne skulle svare på, hvem der var den mest succesfulde, svarede langt flere ældre søskende desuden dem selv. Dette kan naturligvis hænge sammen med den længere levetid og dertilhørende mulighed for at komme frem i livet.

De yngste søskende er sjovere

Til gengæld så svarede hele 46% af de yngre søskende, at de var de sjoveste. Hos de ældre søskende valgte kun 36% sig selv som den sjoveste. De yngre søskende mente desuden, at de også var de mest afslappede og sorgløse.

Derfor er der forskel

Forskerne påpeger, at grundene til de store forskelle kan være mange. Det er dog klart, at forskellene i høj grad kan skyldes det naturlige skift i forældrenes opmærksomhed, som sker, når et tidligere enebarn får en mindre søskende. Derved kan ældre søskende let komme til at tage mere ansavr, hvorimod de yngste ofte vil følge sig favoriserede og beskyttede.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: