Derfor vil kvinder have badevandet meget varmere end mænd

Kender I også til problemet med, at den ene vil have badevandet væsentligt varmere end den anden? Det er der en helt naturlig forklaring på!

3. februar 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det virker ofte som en god idé at hoppe under bruseren sammen, og hygge sig som par mens man sparer lidt på vandet. Men men men, udover at brusehovedet ikke er stort nok til at begge parter kan få vand på sig samtidigt, så er der også det store spørgsmål om temperaturen på badevandet.

Sædvanligvis vil det fælles bad medføre én af to situationer 1) Kvinden står og ryster af kulde, og forsøger på bedste vis at snige sig til at skrue op for det varme vand, eller 2) manden fører sin storetå ind under bruseren, og stikker i et ordentligt hyl, mens han fabler om snigmord og andengradsforbrændinger.

Kvinder, mænd og temperaturer

Der er naturligvis stor forskel på fra person til person, hvor varmt man ønsker badevandet. Generelt kan det dog siges, at kvinder ønsker vandet varmere end mænd.

Dette er ikke tilfældet grundet selve kønnet, men derimod sammensætningen af kroppen. Fordi mænd ofte har mere muskelmasse end kvinder, så bliver deres forbrænding øget og derved producerer de varme, der føres helt ud til hudens overflade.

Kvinder derimod har generelt en højere fedtprocent end mænd, og det såkaldte brune fedt er ganske vist godt til at isolere og holde på varmen i kernen af kroppen, men varmen når ikke helt ud i lemmerne, og derved vil kvinder oftere føle, at de har kolde hænder og fødder.

Fedtlaget som kvinder har gør desuden, at varmen fra kroppens kerne ikke når helt ud til huden, og det føles derved som om, at man er kold.

Derfor vil kvinder have vandet varmere

Følelsen af kolde hænder, fødder og hud vil gøre, at man forsøger at kompensere ved at skrue op for den udefrakommende varme – og når vi er i bad, så er det altså det varme vand. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: