Disse 10 ting får os til at væmmes ved hinanden

Måske står han lidt for tæt på dig, eller også er det de der øjne. Nogle mennesker får bare hårene til at rejse sig.

19. april 2016 af Irene Brøndum

Nogle mennesker føles bare mere creepy end andre og får dig måske ligefrem til at flytte sæde i toget eller opgive din plads i køen.

Amerikanske forskere har nu for første gang undersøgt, hvad der egentlig kendetegner en creepy person.

10 kendetegn, der skræmmer os

Forskerne spurgte over 1300 mennesker, og der var enighed om, at disse 10 former for opførsel eller udseende får os til at gyse indvendigt:

1: Folk der står for tæt på.

2: Fedtet hår.

3: Mærkelige smil.

4: Lange fingre.

5: Udstående øjne.

6: Beskidt tøj.

7: Folk der konstant slikker deres læber.

8: Bleg hud.

9:Undervægt.

10:Folk der spørger, om de må fotografere dig.

Uhyggelige jobs og samleobjekter

Men du behøver sådan set slet ikke hive et kamera op ad lommen eller lade være ned at vaske håret for at freake nogen ud. Forskerne fandt nemlig også frem til at bestemte erhverv regnes for mere uhyggelige end andre.

Klovne, konservatorer, bedemænd og ejere af sexbutikker blev betragtet som de mest ubehagelige, hvorimod meterologer blev vurderet som de mindst uhyggelige.

De mest uhyggelige hobbies var at samle på knogler, fingernegle, tænder eller dukker. Men det blev også betraget som creepy at kigge på fugle eller fotografier af andre mennesker.

Det ukendte skræmmer os

Forskernes forklaring på, at det lige blev ovennævnte kendetegn, der scorede højst på creepiness-barometeret er, at det der er anderledes, gør os utrygge, fordi vi ikke helt kan forudsige hvad der sker.

Måske vedrører artiklen dig mere end du tror. Studiet afslører nemlig også, at de uhyggelige mennesker meget sjældent selv opdager, at de virker ubehagelige på andre.

Forskerne har nu sat sig for som det næste at undersøge hvilke steder, vi finder mest uhyggelige. Så indtil vi vender tilbage med mere nyt på den front, er det bare om at vaske tøjet, lægge kammeraet væk og komme ud i forårssolen og få farve i kinderne.

Kilde: Psychology Today

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: