© PR

Så stærk er The Mountain fra Game of Thrones!

Når det islandske muskelbundt Hafþór Júlíus Björnsson pumper jern, er det de færreste, der kan følge med. Se hans rekorder her.

8. juni 2016 af Christian Thestrup

Tv-serien Game of Thrones er fyldt med store, stærke mænd. Én af dem er dog lidt større og stærkere end de andre, nemlig det gigantiske muskelbundt The Mountain, der har det allerbedst, når han får lov til at slå folk ihjel.

The Mountain bliver spillet af Hafþór Júlíus Björnsson, og det er ikke kun foran kameraet, at han er stærk. Den 27-årige islænding – som måler 206 cm. i højden og vejer 179 kg. – er nemlig indehaver af titlen som Islands Stærkeste Mand, som han har vundet hvert år siden 2011. Og så er han i øvrigt kåret som verdens tredje-stærkeste mand.

Hvis du har lyst til sammenligne dig med manden, har vi samlet nogle af hans personlige rekorder herunder. Dødløft med dæk er en del af Arnold Strongman Classic, hvor man skal løfte en jernstang med fælge og dæk fra en Hummer, mens log-bæring går ud på at bære en 10 meter lang og 650 kg. tung pæl på sine skuldre – mens man går. De fem trin, Hafþór sidste år gik med pælen, var i øvrigt en forbedring af en 1.000 år gammel rekord.

Hvilken af hans rekorder vil du slå først? Squat: 380 kg. Bænkpres: 230 kg. Dødløft med dæk: 450 kg. Dødløft: 450 kg. Log-pres (løft af stamme over hovedet): 192,5 kg. Log-bæring (fem trin): 650 kg.

Du kan selvfølgelig også begynde i det små og bare tage 10 hurtige på en skråbænk – med 82 kg. jern i hver hånd. God fornøjelse.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: