Top 10: Fjollede skader

Sportsstjerner melder kun afbud, hvis lægen har lagt gips om et eller andet vitalt – medmindre atleten altså har dummet sig helt utroligt.

18. november 2013

Her er de mest fjollede skader, sportsfolk har pådraget sig.

1. Boardingkort-episoden Fodbold er en kontaktsport med mange hårde tacklinger, men enkelte boldspillere bliver skadet, længe inden de betræder grønsværen. Kroaten Milan Rapaic nåede end ikke ud til flyet før en vigtig kamp, fordi han stak sig selv i øjet med sit boardingkort. En ridse i hornhinden slørede hans syn og blev således årsag til et af de mere bizarre afbud.

2. Solarie-bagholdet De færreste skandinaver har hørt om Marty Cordova, men fra nu af glemmer du ham aldrig: Cordova havde fra 1995 til 2003 en skadeplaget karriere som professionel baseballspiller i USA. I 2002 måtte han melde afbud til adskillige kampe, da han var faldet i søvn i et solarium og blev frygtelig solskoldet.

3. Søvngænger-affæren At være både et stort sportsnavn og søvngænger kan være en giftig cocktail. Det måtte golfspilleren Sam Torrance sande, da den ottedobbelte deltager på Europas Ryder Cup-mandskab kvæstede sit brystben, mens han gik sig en natlig tur i søvne. En urtepotte fældede ham brutalt.

4. Fjernbetjeningen slår til I 1998 pådrog den irske landsholdsangriber Robbie Keane sig en skade hjemme foran fjernsynet. Fodboldspilleren var for doven til at sætte sig op og række ud efter fjernbetjeningen, i stedet prøvede han at skifte kanal med tæerne. Under denne "akrobatiske" indsats overbelastede han et ledbånd i knæet og måtte skrives på skadeslisten i sin klub.

5. Vild jubel er farlig Den cubanske baseballstjerne Kendry Morales kom galt afsted i 2010, da han ville juble over en sejr sammen med sine holdkammerater fra Los Angeles Angels. Morales hoppede ind i en bunke af jublende medspillere og brækkede sit ben. Skaden kostede ham resten af sæsonen.

6. Skadet af førstehjælpskassen Mario Gomez er kendt som en målfarlig angriber på det tyske fodboldlandshold, men han er også en temperamentsfuld herre. Og det er dumt, når førstehjælpskasser fremstilles i hård plastik. Under en kamp blev Gomez behandlet for en skade inde på banen. I frustration over at være kommet så svært til skade, at han måtte udgå hamrede angriberen en næve i græsset – troede han. Men dér stod førstehjælpskassen og det kostede Gomez en brækket hånd!

7. Pas på bilens antenne Fodboldspilleren Charles Akonnor måtte i 2001 melde afbud til en kamp for sin klub Wolfsburg, da han fik sin bils antenne op i næsen. Hvordan den var havnet dér, melder historien intet om.

8. Farlig Ferrari Med sine 162 cm var Alan Wright engelsk fodbolds mindste back i 2000'erne. Men han var glad for dyre biler, hvilket kostede ham en grim skade. Wright overanstrengte sit ene knæ, fordi hans korte ben knapt kunne nå pedalerne. Først da han skiftede bilen ud, kom hans karriere tilbage på sporet igen.

9. Pas på DVD'en I dag er amerikaneren Adam Eaton sikkert gået over til Netflix, men i 2001 kom han slemt til skade, da han ville åbne et drilsk DVD-cover med en kniv. Kniven smuttede og sårede basespilleren i maven. Det var slut på den sæson.

10. Strygebrættet kvæster Den danske fodboldmålmand Michael Stensgaard var på vej tilbage fra en skulderskade, da han ville klappe et strygebræt sammen. Den akavede bevægelse fik skaden til at bryde op igen og kostede Stensgaard karrieren.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: