Ultraløber får den sødeste følgesvend under ekstremt løb

Under et ekstremt løb fik Dion Leonard et uventet følgeskab på de 250 hårde kilometer. Nu vil han genforenes med hunden Gobi.

5. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

4 Desert Race er et kendt og frygtet løb, som de færreste tør kaste sig over. Over 7 dage skal løberne forcere vanvittige terræner, der samlet udgør 250 kilometer. Ekstremløberen Dion Leonard fik dog uventet følgeskab under løbet i år.

Australske Dion Leonard og hans tro følgesvend, Gobi.

Hunden Gobi

Den herreløse hun, der nu bliver kaldt Gobi, begyndte at løbe efter Dion Leonard allerede 25-30 kilometer efter løbets start. Derfra af slap hunden ikke australieren af syne. Gobi løb cirka 20-30 meter i forvejen og stod så og ventede på, at Dion indhentede hende - og sådan fortsatte hun 220 kilometer.

Der var tidspunkter i løbet af de 6 kommende løbsdage, hvor Dion Leonard teknisk set ikke havde tid til at skulle bære Gobi over vandløb og des lige - men han gjorde det alligevel, for han ville ikke undvære hendes selskab.

Australieren måtte efterlade Gobi da de nåede i mål 6 dage og 220 kilometer senere. Nu har han dog startet en indsamling, der skal bringe Gobi med ham til hjemlandet. De indsamlede penge er allerede oversteget målet - der er altså mange, der gerne ser, at Gobi immigrerer til Australien.

Billeder: 4deserts.com

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: