10 træningsbøger du skal have læst

Vi har samlet 10 træningsbøger, som rummer masser af gode tip, fascinerende historier og inspiration, som du kan overføre til din egen træning.

5. juli 2010

Ultramarathon Man 

Forfatter: Dean Karnazes 

Hvilken pizzakæde er villig til at stille sig ud på gaden midt om natten og overrække en løbende mand en rygende varm pizza på et præcist aftalt tidspunkt? Det får man svaret på i Dean Karnazes’ bog, der ikke uden grund har undertitlen ‘en natteløbers bekendelser’. I bogen følger man hele Deans forvandling fra en sløv padde til en af verdens mest profilerede ultraløbere. I slutningen af bogen er der en række udmærkede kostråd, som man sagtens selv kan bruge. 

Pris: Ca. 100 kr. 

Sprog: Engelsk


Sådan! 

Forfatter: Carsten Mørch 

En gammel klassiker, der ikke desto mindre stadig er værd at læse, specielt hvis man er lidt selvmedlidende forud for en hård træningsperiode. For den forhenværende jægersoldats prøvelser på Ranger School i USA, hvor han i øvrigt blev nummer 1, får selv Dean Karnazes’ prøvelser i ultraløbgenren til at virke som en rolig tur rundt på løbestierne. Carsten Mørchs træning på lejren i USA rummer det hele. Ikke kun kampen med sig selv, men også psykisk terror og umenneskelige strabadser i bjerge, sumpe og uvejsom jungle. 

Pris: Ca. 100 kr. 

Sprog: Dansk


Daniels’ Running Formula 

Forfatter: Jack Daniels Jack Daniels er kåret som verdens bedste løbetræner og har en ph.d.-grad i idrætsfysiologi. Han har skrevet sine tanker omkring løbetræning ned i bogen ‘Running Formula’. Her kan man læse om, hvordan man skal målrette sin træning og undgå overtræning, når man har et bestemt mål i sigte. Jack Daniels går videnskabeligt til værks, hvorfor man skal være klar til at gå i detaljer omkring iltoptagelse, pulsreserver og andre løbefysiologiske begreber. 

Pris: 180 kr. 

Sprog: Engelsk


Run with the Champions 

Forfatter: Marc Bloom Atletikjournalisten Marc Bloom portrætterer USA’s 50 bedste langdistanceløbere gennem tiderne. Vi møder ikoner som Frank Shorter og Steve Prefontaine, og bogen er et studie i dedikation og imponerende viljestyrke. Bogens sande guld ligger dog i de træningstip, der knyttes til hvert portræt. Her deler alle de gamle mestre gavmildt ud af deres erfaring og trakterer med deres favorit-træningspas. OL-guldvinderen Billy Mills foreslår fx en tee til green-træning, hvor der løbes intervaller mellem golfbanens huller. 

Pris: Ca. 120 kr. 

Sprog: Engelsk


What I Talk About When I Talk About Running 

Forfatter: Haruki Murakami 

Den japanske kultforfatter Haruki Murakami er dedikeret løber, og løb er netop temaet for bogen her. Eller det vil sige ét af temaerne. For ind imellem Murakamis beskrivelser af træningen skyder der sig lange rækker af betragtninger op om litteratur og løb – og forholdet mellem de to. Bogen er ikke en træningsbog, men et inspirerende besøg i en krøllet løberhjerne. 

Pris: Ca. 250 kr. 

Sprog: Dansk


Hvert sekund tæller 

Forfatter: Lance Armstrong En ting er at vinde Tour de France. En anden at gøre det igen og igen. I bogen fortæller Lance Armstrong om, hvad det kræver både mentalt, fysisk og træningsmæssigt, hvis man vil helt til tops. Her er masser af gode råd at hente, hvis man selv har problemer med at få trænet nok. Bogen kommenterer også de gentagne dopinganklager mod Lance Armstrong. 

Pris: 125 kr. 

Sprog: Dansk


Løberens AbZ 

Forfatter: Allan Zachariasen 

En af 1980’ernes store, danske løbere lukker op for godteposen og deler ud af sin imponerende erfaring. Bogen er en glimerende introduktion til løbetræningens grundelementer. Den er brugbar og letlæst. Bedst er Allan Zachariasens utallige røverhistorier fra dansk atletiks guldalder, hvor løbets læderhalse trænede 250 km om ugen og løb maraton på 2 timer og 10 minutter. 

Pris: 268 kr. 

Sprog: Dansk


Cykling con amore 

Forfatter: Rolf Sørensen 

Rolf Sørensen elsker cykling, og den glæde smitter af i bogen, hvor han øser ud af 17 års erfaring fra Europas landeveje. Rolfs mission er at udbrede sin lidenskab, og det er tydeligt, at han håber på at vække cykelglæden hos læserne. Derfor er bogen særlig god til motionister, der her kan finde inspiration, tip og anvisninger, som de kan bruge på deres egne cykelture. 

Pris: 254 kr. 

Sprog: Dansk


Lore of Running 

Forfatter: Tim Noakes 

Både professionelle løbere, motionister og løbetrænere kan få opdateret deres viden om løb i alle dets aspekter i bogen her. Forfatteren har CV’et i orden, da han er professor i trænings- og sportsvidenskab på Cape Town-universitetet i Sydafrika. En stor del af bogen handler om, hvordan man får mest ud af sin træning. 

Pris: 240 kr. 

Sprog: Engelsk


Storform 

Forfatter: Sylvester Stallone 

Man kommer ikke sovende til Slys overarme. Det får man et tydeligt indblik i her i bogen, hvor Sylvester Stallone øser ud af sine træningstip. Med en god portion humor og et let sprog beskriver han – særdeles kvalificeret – hvordan man skal træne og spise for at få en krop som Rambo. 

Pris: 199 kr. 

Sprog: Dansk

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: