© istock

3 geniale øvelser til stuegulvet

Her får du 3 effektive crossfitøvelser til kontant og sjov hjemmetræning.

26. marts 2020 af Jannik Petersen og Frederik Ægidius

Øvelser der giver sved på panden

Crossfit-øvelser findes i et hav af afskygninger, og mange af de mest effektive foregår alene med din egen kropsvægt som modstand. Her får du 3 super gode øvelser, der kun kræver din egen kropsvægt og et par kvadratmeter fri plads.

Mountain climbers

Her får du på én og samme tid trænet dine mavemuskler, skuldre og til dels dine arme. Samtidig pisker din puls hurtigt i vejret. Du bestemmer selv tempoet i denne øvelse, men hvis du sætter farten godt op, forbedrer du også din kondition. Sørg for at være godt oppe på tæerne, mens du skiftevis kaster det ene og det andet knæ fremad. 

Læg dig på gulvet med strakte arme, og spænd op i kroppen, så du ligger helt lige. Før herefter skiftevis det højre knæ frem til højre albue og venstre knæ frem til venstre albue. Lad benene køre som stempler: Når højre knæ er på vej frem, er venstre knæ på vej tilbage. 

Mountain climbers
Mountain climbers


Burpees

Burpees er en multi-compound-øvelse – altså en øvelse, der består af flere elementer og rammer mange forskellige muskelgrupper. Det gør den til en af de bedste øvelser for konditionstræning og fedtforbrænding. Her skal du både lave push-ups og hoppe.

Du starter stående med din skulderbreddes afstand mellem fødderne. Så smider du dig på gulvet og laver en armbøjning. Kast benene frem til armene, og herfra sætter du af, hopper så højt op i luften, som du kan, og klapper over hovedet.

Burpees
Burpees


Candlesticks

Her får du brug for et blødt underlag, for nu skal der rulles. Træk ud på græsplænen, eller smid nogle liggeunderlag på gulvet. Når du ruller bagover på ryggen og strækker benene mod loftet, ligner du en lysestage – og deraf navnet på mave- og lårøvelsen.

Stå med din skulderbreddes afstand mellem fødderne. Gå dybt ned i knæ, mens du bruger armene til at holde balancen. Rul så bagover, og løft benene op mod loftet, før du ruller frem igen. Fra hugstilling springer du højt op i luften. 

Candlesticks
Candlesticks


Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: