Kvinde på løbebånd
© iStock

5 super cardiomaskiner

Med en halv time til rådighed kan du sagtens få god konditionstræning på en af centerets kardiomaskiner. Her er 5 gode maskiner, som er velegnede til tidsbesparende intervaller.

1. februar 2019 af Jesper U. Larsen & Brian Henneberg

5 gode maskiner

1. Romaskinen

Roergometeret – eller i daglig tale bare romaskinen – giver fremragende træning for hele kroppen. Ben, baller, kropskerne, ryg og arme bliver alle udfordret, mens din kondition skyder i vejret. Roning er desuden en skånsom træningsform med en lav skadefrekvens. Dog er teknikken lidt sværere end på mange af de andre kardiomaskiner, så det kræver lidt instruktion at komme godt i gang.

2. Løbebåndet

Løbebåndet giver masser af muligheder for varieret træning. For at få mest ud af træningen bør du træne afvekslende og med fokus på intervaller. Det er også meget sjovere end at løbe lange, ensformige ture på det rullende underlag. Prøv evt. nogle af de indbyggede programmer, hvor ikke kun hastigheden, men også båndets hældning påvirkes undervejs.

3. Crosstrainer 

Den langrendsinspirerede crosstrainer er manges favoritmaskine. Den aktiverer hele kroppen (hvis du bruger de bevægelige håndtag), hvilket øger konditionsudbyttet og kalorieforbruget. Maskinen er også god, hvis du døjer med smerter ved løb, da fødderne hele tiden er på fodpladerne, så du undgår hårde stød op igennem kroppen.

4. Assault airbike 

Airbikes er blevet meget populære i fitnesscentrene i de senere år. En airbike er en blanding mellem en crosstrainer og en kondicykel, og maskinen giver genial helkropstræning, som på kort tid sender din puls på himmelfart. Den har luftmodstand, hvilket betyder, at modstanden bliver større, jo hårdere du træder i pedalerne.

5. Trappemaskine 

Træning på trappemaskinen svarer til at gå på trapper. Du aktiverer ballerne, forsiden af lårene og lægmusklerne, og som bonus sætter maskinen skub i din kalorieforbrænding. Det kræver ingen særlige forudsætninger at bruge maskinen, og teknikken er nem at lære.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilke sundhedsråd har du sværest ved at efterleve?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: