6 bindegale verdensrekorder

Sidste år bød på flere sportslige verdensrekorder, men i blandt alle verdensrekorderne er der nogle, som stikker ud. Her er de skøreste af dem.

12. januar 2022 af Redaktionen

Du husker sikkert, at norske Karsten Warholm satte verdensrekord i 400 meter hæk ved sommerens OL. Men vidste du, at 2021 også bød på en ny verdensrekord i maraton med gummistøvler? Her har vi samlet nogle af de mere kuriøse rekorder fra året, der gik.

9 t. 30 min.

lå australske Daniel Scali i planken. Det var en forbedring på mere end en time i forhold til den hidtidige verdensrekord.

30 km

Så langt svømmede estiske Merle Liivand ud for Miami Beach med en monofinne – også kendt som en havfruehale. Det er den længste distance, der er svømmet i havfruestil. Tid: 9 timer og 19 minutter.

879

burpees på 1 time! Det tog crossfit-atleten Nick Anapolsky og satte dermed ny verdensrekord i den knaldhårde kropsvægtsøvelse, som mange motionister både elsker og hader.


2 t. 56 min.

gennemførte Peter Butler-Jones London Marathon på – iført gummistøvler. London Marathon tiltrækker hvert år masser af rekordjægere, og ved 2021-udgaven fik vi bl.a. også en ny rekord for hurtigste maraton iført håndjern hos kvinderne og hurtigste maraton iført et 6-mandskostume. Peter Butler-Jones trænede op til London Marathon i sine løbesko. Gummistøvlerne prøvede han kun én gang inden.

24 min. og 37 sek.

Så lang tid holdt den kroatiske fridykker Budimir Šobat vejret under vand, da han i marts satte ny rekord. 


42 sek.

på en 100 meter lyder ikke hurtigt. Men Bethany Lodge fra Storbritannien kom fremad ved at slå kolbøtter, og det var nok til at sætte ny rekord i den svimmelhedsfremkaldende disciplin.

Kilde: Guinness World Records

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: