© Jakob Helbig

Anders Lund Madsen: "Jeg nyder altså ikke at træne"

Anders Lund Madsen har et helt liv været "antikrop" – som han selv udtrykker det. Men nu har han skiftet kurs og er både flittigt trænende og spiser sundt og velovervejet. For han vil gerne se sine børn vokse op.

22. januar 2014 af Claus Cancel

Vi kender ham som finurlig vært på hel en stribe populære TV-programmer, hvor han har tronet som en endog meget kraftig mand med runde kinder og stort troldeskæg. Men det er fortid.

Anders Lund Madsen har droppet de usunde spisevaner og er hoppet i træningstøjet. Det har betydet, at der nu er 20 kilo mindre af den folkekære vært og entertainer.

– Det var en ballon, der var ved at blive pustet op. Det ville jo ende galt. Og fordi jeg har børn, så tænkte jeg, at jeg jo ikke ville dø lige med det samme. Og min storebror er læge, så jeg ved jo godt, at man dør af at blive tyk og ikke røre sig. Selvfølgelig var der også noget forfængelighed, men det var noget mere banalt, noget med at tænke, at jeg er over halvvejs, og jeg vil jo gerne lidt videre.

Erkendelsen fik Anders i gang med en målrettet indsats, som blev kickstartet med hjælp fra personlig træner, Lotte Arndal.

– Det svære er at beslutte sig for at gøre noget. Det der med at rette sig efter beslutningen, når den er truffet, det er ikke så svært. Det er bare at gøre det, siger Anders.

Efter at beslutningen om at træne blev taget, har Anders “som en god protestant” taget opgaven til sig, og han træner typisk et par gange om ugen i DR’s fitnesscenter.

– Jeg har flyttet mig meget langt – for nu går jeg jo ind i det der rum, hvor jeg skal gøre de der ting. At jeg så skal til at nyde det – der er jeg ikke kommet til endnu. Der er processen ikke fuldbyrdet. Men det med at spise ordentlig mad, det synes jeg er meget nemmere og meget sjovere, forklarer Anders.

Læs hele interviewet med Anders Lund Madsen

Som abbonnent kan du klikke ind her og få hele historien om Anders Lund Madsens forvandling.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: