5 skæve facts om crossfit

Hårde damer, nøgentræning og californiske betjente. Her er fem mindre kendte facts fra det store crossfit-univers.

20. juni 2014 af Jesper U. Larsen

Hvem f..... er Fran? Hvis du ser en crossfitter i en ’I love Fran’-T-shirt, skal du ikke tro, det er en kærlighedserklæring til kæresten. De fleste træningspas (WOD) i crossfit har kvindenavne som Fran, Cindy og Linda. Forklaringen fra crossfit-skaberen Greg Glassman lyder: ”Jeg tænkte, at alt, der efterlader dig fladt på ryggen, mens du kigger op mod himlen og tænker: ’Hvad var det, der lige skete med mig?’, fortjener et kvindenavn”.

Betjente på pinebænken Politifolk fra Santa Cruz i Californien var de første, der stiftede bekendtskab med crossfit. Det skete i 1995, hvor den tidligere gymnast Greg Glassman åbnede sit center i en garage i byen og udsatte byens betjente for sin nye træningsform. Snart gik rygtet om den intense og effektive træning, og derfra har crossfit bredt sig til hele verden.

Nøgen-crossfit Det aarhusianske crossfit-center Spartan Mentality Crossfit besluttede i april at oprette et nøgenhold, hvor man kunne dyrke crossfit uden en trævl på kroppen. Ideen var egentlig tænkt som en aprilsnar, men så mange ville være med, at centret besluttede at gøre alvor af spøgen. Men der blev aldrig dyrket nøgen-crossfit i Aarhus. Historien bredte sig nemlig til alverdens medier, og interessen blev lidt for meget for centret, der hellere ville være kendt for deres seriøse arbejde.

Højt at flyve 148 centimeter lyder den officielle Guinness World Record i box jump, som blev sat af Jonas Huusom i 2011. Ved box jump springer man så højt som muligt fra stående position op på en skammel, der ofte er bygget højere med fx bildæk. Den uofficielle rekord indehaves dog af Kevin Bania, som sprang hele 163,67 centimeter.

Fit som Pitt Er der nogen, der elsker en god og effektiv træning, er det Hollywoods stjerner, som hurtigt skal bygge formen op til den næste rolle eller den røde løber. Folk som Brad Pitt, Cameron Diaz, Channing Tatum og Jessica Biel er angiveligt hoppet med på crossfit-bølgen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: