Kort, men hårdt Nøjes med 3 x 25-50 meter med slæden på slæb. Det forbedrer din evne til at accelerere.

Hvad er fidusen ved slædetræning?

Jeg har set crossfithold drøne rundt med en tung ‘slæde’ efter sig. Hvad er idéen med den slags træning?

I forbindelse med fitnesstræning som fx crossfit går slædetræk mest ud på at fyre op for kalorieforbrændingen – både under selve træningen og i timerne efter. Og det er slæderne særdeles effektive til. Men de bruges også andre steder.

Især inden for sportsgrene som rugby, amerikansk fodbold og atletik, hvor eksplosive accelerationer er vigtige, er slæderne populære. Kan du hurtigt komme op i fart, har du en fordel i disse sportsgrene.

Man træner ikke langt og længe med slæden på slæb. Kort, men hårdt er nøgleordene, og det virker.

Forskning fra University of Newcastle i Australien viser fx, at blot to ugentlige træningspas med 3 x 20 meter sprint med en slæde efter sig giver dobbelt så stor forbedring af accelerationen, som hvis forsøgspersonerne kun laver almindelig sprinttræning.

Et andet forskningsresultat tyder på, at man gerne må læsse så meget vægt på slæden, at ens normale sprinttempo reduceres med 30 procent.

Et af de største plusser ved

slædetræning

er, at du ikke bliver så øm i musklerne dagen efter, som hvis du havde lavet dødløft og squats. Det skyldes, at benmusklerne arbejder koncentrisk – det vil sige forkortes – mens du træner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: