© PR

Nu skal verdens sejeste crossfitter findes

Se her, hvad du skal kunne for at blive verdens sejeste crossfitter

20. juli 2016 af Christian Thestrup

I denne uge kæmper 60 atleter ved CrossFit Games 2016, hvor verdens sejeste crossfitter skal findes. 272.000 mennesker har det sidste år kæmpet om 60 pladser, og hvis de synes, at de har haft det hårdt undervejs, er det intet i forhold til de udfordringer, der venter dem i denne uge, hvor det endelige slag om mesterskabet foregår.

Deltagerne ved nemlig sjældent, hvilke øvelser der venter dem. Det får de først at vide få dage eller timer forinden, og selv om øvelserne – som der er 13 af - ligger inden for det klassiske crossfit-spektrum med fokus på styrke, kondition og bevægelse, er deltagerne før blevet overrasket med havsvømning, paddleboards og trailløb. Så det eneste, de kan være sikre på, er, at de skal være forberedte på hvad som helst.

© PR

Udover rebklatring, trillebør-kørsel, gang med kettlebells og forhindringsløb var en sidste års hårdeste øvelser sidste år den, hvor man iført en 10 kg. tung vest skulle løbe halvanden kilometer, tage 100 armhævninger, 200 armbøjninger, 300 squats og slutte af med halvanden kilometer løb. Denne disciplin klarede islændingen Björgvin Karl Guðmundsson på 38 minutter og 36 sekunder.

© PR

En anden brutal øvelse er stød-løft, hvor du skal løfte en vægtstang over hovedet, hvilket amerikaneren Ben Smith toppede med 157 kg. Han endte i øvrigt med at blive samlet vinder, mens islandske Katrín Tanja Davíðsdóttir stod øverst på skamlen hos kvinderne. Vinderne får 275.000 dollars (og to Glock-pistoler - det er jo USA) for indsatsen, så det betaler sig altså at være i form.

I denne trailer for dokumentaren Fittest on Earth 2015 kan du se, hvad deltagerne blev udsat for ved sidste års mesterskaber.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: