Læs også

2. del: Lunges

Så vildt boomer crossfit

Crossfit har taget turen fra en garage i Californien til verdensomspændende fitnessdille på få år. Her er en række ting, du formentlig ikke vidste om crossfit.

13. maj 2014

Hvor mange?

Flere end 10 millioner mennesker verden over dyrker nu crossfit, og tallet stiger fortsat med raketfart. Træningsformen har på ganske få år taget verden med storm.

Hvornår?

Crossfit dukkede for første gang op som en selvstændig træningsform i 1995, da den tidligere gymnast Greg Glassman åbnede sit center i en garage i Santa Cruz i Californien. Her blev blandt andre byens politifolk udsat for hans nye træningsform, og snart spredtes budskabet.

Hvor stort?

I 2005 fandtes der 13 crossfitcentre, og herfra gik det for alvor stærkt: I dag findes der over 7.000 centre fordelt over hele verden. 40 af de officielle crossfit-centre ligger i Danmark, 38 i Norge og 99 i Sverige. Centrene er uafhængige, men betaler for uddannelse og for at bruge CrossFit-brandet.

Kopierne?

Ud over de officielle centre tilbyder de tre store fitnesskæder Fitness dk, Fitness World og Fresh Fitness, deres egne versioner af crossfit. De kalder det bare noget andet.

Flere fascinerende crossfit-facts

Log ind for at få otte ekstra, spændende facts om crossfit:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: