© YouTube.com

Se verdensrekorden i box jump blive smadret

Glem alt om den gamle rekord på 152 cm. Det her er MEGET vildere.

27. juli 2016 af Christian Thestrup

Hvem kan hoppe højst op på en kasse – uden at tage tilløb? Det lyder som noget, en gruppe venner kunne finde på efter lidt for mange øl, men box jumping er en meget seriøs crossfit-disciplin, der kræver masser af styrke og præcision at blive god til.

Og det er canadieren Evan Unger. Faktisk kan han kalde sig verdens bedste, efter han i maj slog den gamle rekord fra 2012, hvor amerikaneren Justin Bephel hoppede op på en 152 centimeter høj platform. Faktisk er ’slog’ næsten en underdrivelse. Den 24-årige Evan Unger, som til dagligt er fitness-instruktør, smadrede nemlig rekorden ved at hoppe hele 161 centimeter op på en platform, hvorpå der var stablet adskillige vægtskiver.

Det hele begyndte for halvandet år siden, hvor en af Evan Ungers venner, en volleyball-spiller, udfordrede ham til en box jump-konkurrence. Den vandt Evan, og resten er – som man siger – historie.

Evan Unger er i øvrigt 178 centimeter høj, så der er stadig et stykke til, før han kan hoppe op på hovedet af sig selv, men hvem ved – måske kommer det en dag.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: