Kvinde i tights
© iStock

Det skal du vide om ballemusklen

Veltrænede baller ser både godt ud og får os til at præstere bedre. Desværre risikerer ballemusklerne at blive dovne og slappe af en lidt for stillesiddende hverdag, men nu er det tid til at vække dem til live igen.

9. maj 2018

Spot på ballemusklen 

Vidste du, at den store ballemuskel, gluteus maximus, er kroppens største muskel? Det betyder bl.a., at du ved at træne ballemusklerne giver din forbrænding et spark opad samt booster produktionen af testosteron, som hjælper med at øge din muskelmasse.

Vi giver dig her svaret på, hvorfor det er vigtigt at holde sine ballemuskler ved lige. 

Hvor sidder musklen?

Gluteus maximus er den klart største af de tre ballemuskler og den, der for alvor fremmer volumen og form på ballerne. Inde bag den, og lidt højere placeret, sidder den mellemstore ballemuskel, gluteus medius. Den lille gluteus minimus ligger inderst. 

Hvad er dens opgave? 

Den store ballemuskels vigtigste opgave er at strække hoften, mens de to mindre bl.a. sørger for stabilitet og balance i bækkenet. Ballemusklerne er kun lidt aktive, når du går, men meget, når du fx spurter, hopper eller rejser dig op. 

Hvorfor skal man træne den?

En god røv er nok hovedformålet med det meste af den balletræning, der bliver lavet ude i fitnesscentrene. Men ud over at se godt ud kan veltrænede ballemuskler gøre dig bedre i de fleste sportsgrene og få dig til at løfte mere i store styrkeøvelser som squat og dødløft. Derudover mindsker stærke ballemuskler risikoen for skader i fx knæ og lænd.

Aktiv Træning anbefaler: Effektivt træningssæt

VIL DU OGSÅ HAVE stærke ryg- og mavemuskler? Det kan du sagtens. En af de allerbedste måder er at bruge et mavehjul. Med kun få minutters træning om dagen styrker du din coremuskulatur, får en sundere holdning og undgår at falde sammen i ryggen med smerter i lænden til følge.

LIGE NU KAN du få et mavehjul i høj kvalitet sammen med Aktiv Træning. Mavehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtagene er ergonomisk udført med fordybninger til fingrene. Mavehjulet er en del af vores store træningssæt med mavehjul, træningsmåtte, træningselastikker, stor øvelsesguide og 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Læs mere om det fantastiske vilde tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: