Bevist: Fitnessmedlemmer er meget sundere end alle andre

Fitnesscenteret gør underværker, viser undersøgelse.

28. marts 2019 af Jesper U. Larsen

De fleste kan nok blive enige om, at et medlemskort til fitnesscenteret er en god start, hvis man vil have en mere aktiv livsstil.

Nu har forskere undersøgt, hvor stor forskel et fitnessmedlemsskab egentlig har for vores sundhed. Og svaret er med forskernes egne ord ”dramatisk”.

Langt mere aktive

De amerikanske forskere rekrutterede godt 400 relativt sunde voksne i alderen 30 til 64 år. Halvdelen af dem var fitnessmedlemmer, og den anden halvdel var ikke. Alle fik foretaget en stribe helbredsmålinger og blev udspurgt om deres livsstil.

Det viste sig, at 75 procent af de personer, der var medlemmer af et fitnesscenter, levede op til de officielle motionsråd, mens det kun gjaldt for 18 procent af ikke-medlemmerne.

Holder vægten bedre

I USA lyder anbefalingerne på 150 minutters moderat eller 75 minutters intensiv motion om ugen, inklusive mindst to dage med muskelstyrkende aktiviteter.

Ifølge undersøgelsen har man 14 gange større sandsynlighed for at leve op til motionsanbefalingerne, hvis man træner i fitnesscenter, mens sandsynligheden for at leve op til styrkeanbefalingerne er 10 gange større.

Og de ekstra timers træning giver naturligvis bonus. Fitnessmedlemmerne havde generelt bedre kondition, kortere taljemål, lavere hvilepuls og lavere risiko for overvægt, end dem der ikke kom i centeret.

Kilde: PLOS ONE

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: