© Jakob Helbig

Den bedste vej gennem fitnesscenteret

Forskere slår fast: Sådan træner du i den rigtige rækkefølge.

7. december 2018

I den ideelle verden er der tid til at indpasse konditions-, styrke-, smidigheds- og motorisk træning i hverdagen. Men for mange af os gælder det, at vi er nødt til at slå flere fluer med et smæk, når vi rammer fitnesscenteret – og hvilken rækkefølge er så bedst?

For at finde ud af det har forskere fra Western State Colorado University i USA testet 24 fysisk aktive personer mellem 18 og 39 år. De lavede 24 træningspas, hvor rækkefølgen af de fire træningsformer varierede. På den baggrund kunne forskerne udpege den rækkefølge, der fysiologisk giver bedst mening – men de understreger, at dine individuelle mål og behov også skal tages med i overvejelserne.

Konklusionen Forskerne konkluderer, at for den største effekt skal man begynde med konditionstræning efterfulgt af styrketræning. Smidigheds- og motorisk træning (fx balance) skal laves til sidst, men rækkefølgen af de to er ikke vigtig.

Source #ACE.

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: