Mand og kvinde i fitness
© iStock

Derfor går vi til fitness

Der er stor forskel på vores fokus i fitnesscenteret. Men hvor stor forskel er der på mænd og kvinders træning? Det har et hold forskere undersøgt nærmere.

30. september 2019 af Redaktionen

Fokus i fitnesscenteret

Man hører ofte, at mænd i fitnesscentrene er så optagede af at få store overarme og en solid brystkasse, at de totalt negligerer træning af benmusklerne. Og omvendt er kvinder angiveligt så forhippede på at få trimmede lår og faste baller, at de glemmer at træne det, der sidder over bæltestedet. 

Men har stereotyperne hold i virkeligheden? Det satte en gruppe forskere sig for at undersøge. De kiggede på 105 styrketrænende mænd og kvinders aktuelle træningsprogrammer og regnede ud, hvor mange sæt de lavede pr. muskelgruppe på ugentlig basis. 

Og her var der en ret markant forskel mellem kønnene. Mændene havde klart større fokus på træning af overkroppen, mens kvinderne primært trænede underkroppen. Ønsket om vaskebræt og flad mave lever dog hos begge køn – her var der ikke nogen forskel på træningsvolumen. 

Derfor skal du træne balancereret

Hvis du vil have en harmonisk krop, bør du træne musklerne i hele kroppen og ikke kun fokusere på enkelte ‘spejlmuskler’. Ud over at træne både over- og underkrop er det vigtigt at træne både forside og bagside. 

Hvis brystet fx er meget stærkere end musklerne i den øvre del af ryggen, kan det skabe dårlig kropsholdning og øge din skaderisiko.

Kilde: Motriz 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: