© Fitness World

Fitness World solgt for milliarder: Hvad betyder det for dig?

Sådan vil medlemmerne mærke, at Fitness World er solgt til kapitalfond.

29. april 2015 af Jesper U. Larsen

Danmarks største fitnesskæde, Fitness World, bliver overtaget af den norske kapitalfond FSN Capital for omkring 2,5 milliarder kroner.

Ambitionen er, at kæden nu for alvor skal ind på det voksende polske fitnessmarked, men det betyder ikke, at kæden vil ligge på den lade side i Danmark. Det fortæller adm. direktør Per Lyngbak Nielsen til Aktiv Træning.

  • Vi vil fortsætte med at udvikle os og sørge for, at vi har centre de rigtige steder. Inden for de næste 5 år ser jeg fortsat et stort behov for at udvide antallet af centre. Der er stadig huller på landkortet og millioner af danskere, der ikke er medlemmer hos os, siger Per Lyngbak Nielsen, der forklarer, at kæden vil koncentrere sig om de 50 største byer, hvor det kan betale sig at åbne centre.

På sigt kan kædens 450.000 danske medlemmer altså se frem til flere centre at træne i, men lige foreløbig vil de ifølge Per Lyngbak Nielsen ikke mærke, at Fitness World har fået en kapitalfond i ryggen.

Prisen ikke afgørende

Fitness World blev etableret i 2005, og dengang satsede man på at lokke medlemmer til med priser, der lå markant under konkurrenternes. Siden har man bevæget sig væk fra lavprisfitness, og prisen bliver heller ikke det vigtige konkurrenceparameter fremover, siger Per Lyngbak Nielsen.

I stedet handler det om at udvikle tilbuddene i centrene og tilpasse sig danskernes hverdag. I dag vil vi have mulighed for at træne, når det passer os, og vi vil gøre det tæt på, hvor vi bor.

– Det er ikke længere afgørende, om det ene center er 10-20 kroner billigere. Det handler om den oplevelse, man får, siger Per Lyngbak Nielsen.

Fitness World har de senere år ekspanderet voldsomt, bl.a. gennem opkøb af andre fitnesskæder som Fresh Fitness. Kæden har i dag 152 fitnesscentre i Danmark og 5 i Polen. Den eneste større aktør tilbage på det danske marked ud over Fitness World er fitness dk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: