© Valling.com

Fitnesscenter: Hold formen med perfekt indetræning

Mørke, kulde, regn og sne kan let sabotere din udendørs træning i vinterhalvåret. Og så kommer du hurtigt i dårlig form. Se her, hvordan du holder gryden i kog og formen i top ved at træne i et fitnesscenter, når vejret tvinger dig indenfor.

20. november 2013 af Martin Kreutzer

Du har sikkert allerede prøvet det masser af gange: Du kom i gang med at træne i foråret, holdt dig nogenlunde i gang henover den varme sommer og blev faktisk rigtig god til at få trænet 2-3 gange om ugen i løbet af efteråret. Formen var god, men så kom vintermørket, kulden og nedbøren og ødelagde alle de gode intensioner om at blive ved året rundt.

Mandagens træningstur blev aflyst på grund af iskold regn, onsdag blev det for sent og alt for mørkt til at du kunne træne. Fredag blæste en stiv kuling fra vest og sendte dig til tælling i sofaen.

Når vintervejret for alvor sætter ind, går mange af os i stå, fordi vi stædigt holder fast i vores foretrukne motion. Men har man ikke en jernvilje til at trodse mørke, kulde og nedbør, giver den strategi hurtigt bagslag. Mange af os vil derfor gøre vores sundhed og form en stor tjeneste ved at se kendsgerningerne i øjnene: Når vejret er dårligt, får vi ikke trænet. I hvert fald ikke udendørs.

Heldigvis kan løbere, cykelryttere, mountainbikere og triatleter sagtens finde effektive træningserstatning ved at søge inden for og benytte faciliteterne i det lokale fitnesscenter.

Her viser vi dig, hvordan du bruger fitnesscentret til at træne optimalt i forhold til din sport.

Træningsplan til:

  • Løbere, der løber kort

  • Løbere, der løber langt (maraton og halvmaraton)

  • Mountainbikere

  • Landevejsryttere

  • Triatleter

Log ind og få komplet træningsprogram til vintertræning i fitnesscenter

### 5 tips til indetræning i fitnesscenter **Træn kort men hårdt** Udendørs træner vi ofte i lang tid og med forholdsvis lav intensitet, men det bliver hurtigt kedeligt at gentage inden for, hvor der ikke er meget at se på. Træn i stedet i kort tid, men mere intensivt. Bliv ikke overrasket, hvis formen får et gevaldigt løft, når du begynder at træne i kort men hårdt. Prøv fx 20-30 minutter med fuld gas. **Prøv nye effektive maskiner** Det er ikke kun godt for motivationen at variere sin træning, alternativ træning af ‘eksotisk karakter’ styrker også formen ved at udligne svagheder, som du end ikke anede, at du havde. Samtidig flytter det belastningen på led og sener, så du tåle en større træningsbelastning uden at blive skadet. Prøv fx crosstrainer, romaskine, kajakmaskine eller en Thoraxtræner, der simulerer verdens mest konditionskrævende sport: langrend på ski. **Kaffedoping giver ny energi** Snup en skarp espresso lige før træningen. Et skud koffein virker så opkvikkende, at du har meget lettere ved at sætte dig op til det ventende træningspas. **Musik løfter humøret** Sæt musik i ørerne. Et godt beat fra mp3- afspilleren frigør mere energi og får hård belastning til at føles lettere. **Træn ude når vejret er godt** Nyd at du kan træne ude fx i weekenden, når der både er dagslys og vejret tillader det. Vekselvirkningen mellem effektiv indetræning og din højt elskede udetræning løfter din motivation og gavner formkurven.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: