Cirkeltræning
Cirkeltræning

Cirkeltræning - ved hele tiden at skifte øvelse reducerer du spildtiden til pauser og bliver hurtigere færdig.

Hvad går cirkeltræning ud på?

Hvad er cirkeltræning? Og er cirkeltræning bedre træning end andre motionsformer? Det og meget mere kan du blive klogere på her.

Hvad er cirkeltræning?

Cirkeltræning er en effektiv form for træning, som opbygges af øvelser, der oftest tager udgangspunkt i styrketræning. Det hedder cirkeltræning, fordi du cirkulerer mellem de forskellige øvelser efter en fast plan.


Cirkeltræning vs. klassisk styrketræning

I klassisk styrketræning laver du fx 8-10 gentagelser af én øvelse, holder så en pause og laver igen 8-10 gentagelser. Først efter 3-4 sæt går du videre til næste øvelse.

Under cirkeltræning skifter du derimod hele tiden øvelse og holder først pause, når du har været alle øvelser igennem én gang.

En undersøgelse fra tidsskriftet JSCR (Journal of Strength and Conditioning Research) viser, at intensiv cirkeltræning er lige så effektivt som traditionel tung styrketræning. Begge former for træning hjælper dig til at udvikle din maksimale styrke, eksplosivitet og kropssammensætning.


Cirkeltræning øvelser

Cirkeltræning kan fx bestå af følgende øvelser:

  • 8-10 jump squats
  • 8-10 T-push-ups
  • 8-10 fighter lunges
  • 8-10 reverse hypers 
  • 8-10 squats på tæer

Først herefter holder du en pause, som typisk er forholdsvis lang, fx 2-3 minutter.

Man kører som regel sin cirkel igennem mere end én gang.


Cirkeltræning hjemme på stuegulvet

Cirkeltræning behøver ikke at foregå i et træningscenter. Du kan også lave cirkeltræning hjemme på stuegulvet. Øvelserne beskrevet ovenfor er et godt eksempel på cirkeltræningsøvelser, du kan lave lige der, hvor det passer dig. 


Derfor er cirkeltræning godt

Fidusen ved cirkeltræning er, at du samtidig med den gode muskeltræning også får pulsen højt op og forbrænder ekstra mange kalorier.


Vil du prøve kræfter med cirkeltræning?

Er du blevet inspireret til selv at gå i gang med cirkeltræning? Så kan du se vores mange forskellige øvelser her.

Få mere ud af træningen

Vil du have mere ud af din træning? Så skal du have det rigtige gear. Lige nu kan du få lækker træningstrøje fra Craft sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Trøjen er lavet i et let, blødt og elastisk materiale, der følger dine bevægelser helt suverænt. Den er desuden fantastisk til at transportere den overskydende varme væk fra kroppen, og det betyder, at du kan bruge den til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven, træning i fitnesscenteret eller på løbeturen. Trøjen er designet med en lang lynlås foran, hvilket giver stor mulighed for masser af ventilation. Og hvis du bruger den en kølig morgen eller aften, kan den lynes helt op, så den høje hals danner en dejlig, tæt krave.

Pulloveren har en værdi af 599 kr., men lige nu kan du få den sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Læs mere om det skarpe tilbud her – og rigtig god fornøjelse med din træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: