© Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvor lav skal min fedtprocent være, før min sixpack bliver tydelig?

De fleste er efterhånden klar over, at det kræver mere end bare maveøvelser at opnå en sixpack. Men ved du, hvor lav din fedtprocent skal være, før at mavemusklerne bliver tydelige?

10. juni 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvis man gerne vil have en tydelig sixpack, så nytter det ikke meget at lave tonsvis af mavebøjninger, hvis der ligger et lag fedt uden på disse. Det er derfor nødvendigt at have en meget lav fedtprocent, hvis man vil have mavemusklerne til at titte frem. Men ved du, HVOR lav din fedtprocent skal være?

Fedtprocent og sixpack

Hvis man har fedt på maven, så bliver det sværere at få sixpacken gjort tydelig. Derfor skal der en lav fedtprocent til – eller man skal være heldig ikke at bære sit fedt på maven.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den specifikke fedtprocent varierer fra person til person, alt efter, hvor man bærer sit fedt. Det vil sige, at en mand med en fedtprocent på 13% godt kan have en tydelig sixpack, mens andre må kigge langt efter mavemuskler, selvom de har en lavere fedtprocent.

Generelt menes det dog, at mænd skal have en fedtprocent på omkring 10-11%, hvis de vil have den store pakke på maven.

Vil du gerne sætte skub i din fedtforbrænding? Se her, hvordan du gør.

Mavemusklernes form

Derudover er der stor forskel på, hvorvidt man får four-pack, six-pack eller eight-pack. Det kommer simpelthen an på, hvordan ens muskler er formet fra naturens side. Det skal desuden nævnes, at der ingen sundhedsfordele er at hente, hvis man som mand kommer under en fedtprocent på 8%, eller som kvinde kommer under 14%.

Hvordan musklerne er formet kan ikke ændres ved træning, man kan gøre mavemusklerne større eller mindre – men formen er som formen nu engang er.

God jagt!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: