Løbebånd: Varieret og sjov træning

Løbebåndet er genialt til målrettet løbetræning, der forbedrer konditionen. Vi fortæller dig alt, du skal vide, for at få maksimalt udbytte af træning på løbebånd.

5. juni 2019 af Kasper Danborg

Hvad er et løbebånd?

Løbebåndet giver masser af muligheder for sjov, effektiv og varieret træning på alle niveauer. Du kan spurte, løbe tempoture, lange ture, bakkeløb eller genoptræne efter en skade. Alle benenes muskler er i gang, hvilket hurtigt banker pulsen og forbrændingen i vejret. Se her, hvordan man får mest muligt ud af træning på løbebånd

Hvad egner et løbebånd sig til?

Lange, monotone ture på løbebåndet er sjældent noget, der sender træningsglæden i top. I stedet bør du udnytte løbebåndets muligheder for målrettet og varieret træning. Det er helt oplagt at bruge løbebåndet til at få mere fart i stængerne. Få banket pulsen op, enten i form af progressive ture, hvor det går hurtigere og hurtigere, fartleg, fyrige intervaller eller bakkeløb.

Hvor let er løbebåndet at bruge?

Det er yderst nemt at komme i gang, men man skal lige vænne sig til at løbe på det rullende underlag, så start ud i et lavt tempo, og øg gradvist. Vil du sammenligne hastigheder på løbebåndet med din fart udenfor, så sæt hældningen til ca. 1 grad.

Er der risiko for skader ved et løbebånd?

Løb er en vægtbærende træningsform, hvilket kan medføre risiko for belastningssmerter i ankler, knæ, hofte og lænd. Båndet er dog så tilpas støddæmpende, at din risiko for skader er mindre end på fx stenhårde fortovsfliser.

Hvad er ulemperne ved et løbebånd?

Det kræver lidt tilvænning at løbe på båndet, og din løbestil ændres en anelse, ved at det er båndet – og ikke dig selv – der bevæger sig. Vil du være en bedre løber, så kan træning på løbebåndet ikke stå alene, da musklerne stimuleres på en anden måde på båndet. Den optimale løsning vil derfor være at veksle mellem løb inde og ude.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: