Sådan indstiller du romaskinen

Romaskinen er en gave til dem, der ønsker at nå det hele på den halve tid – i træningscenteret eller hjemme på stuegulvet.

31. juli 2019 af Gitte Willumsen

Dragfaktor Hvor tung din træning skal være, indstilles ved at ændre på den såkaldte dragfaktor. På de fleste maskiner gøres det med et håndtag på siden af svinghjulet, men nøjes ikke med det. Kig på maskinens monitor, og gå ind på ‘vis dragfaktor’, mens du justerer på håndtaget. Når skærmen viser 105, er du klar til at ro. Øvede roere stiller maskinen på 115-120, hvilket typisk svarer til 3-4 på svinghjulet. Det minder mest om modstanden ude på vandet.

Strokes Angiver antallet af rotag pr. minut. Sætter du dragfaktoren højt og tager få strokes pr. minut, træner du mest styrke. Og omvendt – jo flere strokes ved en lav dragfaktor, jo mere træner du kondition. Et godt træningsprogram tilgodeser begge dele. Start med at ro et par minutter med 20-22 rotag pr. minut, mens du fokuserer på at bruge dine ben mest muligt. Når teknikken er rigtig, vil du mærke, at de store muskler i benene trækker det tungeste læs.

Mellemtid pr. 500 meter Inden for roning sammenligner man, hvor lang tid man er om at ro 500 meter. En gylden regel siger, at du bør ro ca. 2 sekunder hurtigere pr. 500 meter, når du øger din strokerate med 2 tag pr. minut.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: