TOP 10: De største fitnesstrends i 2018

4.000 fitnesseksperter har givet deres bud på de største fitness-trends i 2018. Se de nye tendenser på listen og den benhårde trend på førstepladsen.

27. oktober 2017 af Jesper Larsen

Hvad bliver de største fitness-trends i 2018? Det har American College of Sports Medicine et rigtig godt bud på. For 12 år i træk har organisationen nemlig kigget spåkuglen, så de - med hjælp fra 4.000 professionelle inden for fitnessbranchen - igen kan give deres bud på, hvilke tendenser der kommer til at rykke næste år. 

Se resultatet her. Tallene i parentes angiver sidste års placering.

TOP 10

10. (12) Funktionel træning. 

9. (11) Træningsprogrammer for ældre.

8. (9) Personlig træning.

7. (8) Yoga. 

6. (4) Uddannet og erfarent fitnesspersonale.

5. (5) Styrketræning.

4. (2) Kropsvægtstræning.

3. (1) Bærbar teknologi (fitnesstrackere, smartwatches etc.)

2. (6) Holdtræning (spinning, step, etc.).


1. Højintens intervaltræning (HIIT).(3)

Hvis du troede, at HIIT bare var en dille, så må du tro om igen. Den højintense træning bliver den dominerende fitnesstrend i 2018 - ihvertfald hvis man skal tro den nye verdensomspændende undersøgelse. HIIT-træning dækker over monsterhårde intervaller, hvor du giver den fuld skrue i få sekunder, afbrudt af kortere eller længere pauser. Princippet kan benyttes i mange forskellige træningsformer, fx på løbebåndet, spinningcyklen og romaskinen. Et træningspas er typisk overstået på under 30 minutter, og dermed opfylder det manges ønske om tidsbesparende og effektiv træning. HIIT er dog også blevet kritiseret for bl.a. at indebære en høj skaderisiko.


Se top-20 og få uddybende forklaringer til de forskellige trends i artiklen 'Worldwide Survey of Fitness Trends for 2018'.


Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, hue, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: