Overraskelser. Adventureraces er en holdsport med indlagte overraskelser. Fx kan du blive sendt ud at ro i kajak.

Hvad er et adventurerace?

Er der faste discipliner inden for adventurerace – altså ligesom triathlon, der altid består af svømning, cykling og løb?

Nej, formen er mere fri, når det gælder

adventurerace

. Her er det op til arrangørerne at vælge, hvilke former for udfordringer deltagerne skal udsættes for. Ofte indgår en eller anden form for cykling – typisk på mountainbike – så man kan komme rundt i kuperet terræn. Løb i terrænet er også ofte med, og det samme er en eller anden form for vandsport – fx kajak, kano eller svømning.

Men derudover kan du blive udsat for alt fra klatring og inlineløb til at skulle bygge en primitiv tømmerflåde og sejle den over en å. De kreative discipliner, der udfordrer holdets evne til at samarbejde, er et af sportens kendetegn.

Ud over god kondition og udholdenhed spiller navigation også en stor rolle i sporten. Evnen til at finde vej ved hjælp af kort og kompas afgør mange løb. Og så har sporten på motionsplan et stort socialt element.

Det er udfordring, fysisk aktivitet og skovtur i en skøn cocktail. Holdet består oftest af 3-4 deltagere, der følges ad fra start til slut – alle skal gennemføre, før man kommer på resultattavlen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: