Mand og kvinde løber på stranden sommer intervaller

Effektivt løb med løbemakker

En god løbemakker gør løbetræningen sjovere og mere effektiv. Her får du 5 løbelege du kan lave med din makker - også selvom I ikke er på samme niveau.

Ofte kan det være svært at finde løbemakkere, der har præcis samme niveau som dig selv – det kan gå ud over fornøjelsen og træningseffekten. Løsningen på det problem er de 5 sociale løbelege, vi giver dig her. De er supersjove og hamrende effektive, og frem for alt sikrer de dig og din makker fuldt udbytte af træningen – uanset niveau.

Først og fremmest er der et udpræget socialt element, som fjerner fokus fra løbets monotoni. Rigtig mange synes først om løbeturen, når den er overstået. Ved at have en at følges med bliver træningen klart sjovere.

Flere af løbelegene indeholder intensive elementer af intervaltræning, hvor pulsen bliver presset helt i vejret. Her er træningsfællesskabet et af de største aktiver, for det er meget lettere at presse sig selv hårdt, når lidelserne deles med andre. Og så tilføjer løbelegene et konkurrenceelement, der kan få selv den mest udbrændte løber til at give den maksimalt gas.

En makker gør det også meget lettere at komme ud ad døren. Manglende motivation er i høj grad det, der afholder os fra at træne, og når vi først er kommet hjem fra arbejde og har smidt fødderne op, er det altså vanskeligt at få dem ned igen. En makker, der sender utålmodige sms’er, mens han står og venter på dig, tvinger dig til at træne. Makkeren sikrer også, at I får kvalitet i træningen. Er du flad og umotiveret, hiver makkeren dig op ved hårrødderne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: