HIIT-træning er mere effektivt end løb

Hvis det kniber med at finde tid til træningen, skal du måske overveje at skifte løbeturen ud med HIIT-træning. Se, hvor meget mere du forbrænder her!

21. november 2016 af Anja Bruneskjold / I FORM

Er du også er på udkig efter et alternativ til din sædvanlige løbetur, OG vil du samtidig gerne have dobbelt så meget ud af din tid? Så vil denne træningsform være lige noget for dig.

Det er ikke nogen nyhed, at HIIT-træning er én af de mest effektive former for træning. Men du var måske ikke klar over, at du faktisk kan forbrænde op til dobbelt så mange kalorier som ved løb.

En undersøgelse fra University of Wisconsin-La Crosse viser, hvad en lille gruppe testpersoner, i 20 minutter og med deres egen kropsvægt, fik ud af at lave diverse kredsløbsøvelser. Testpersonerne skulle bl.a. lave øvelser som burpees, pushups, lunges og squats i 20 sekunder ad gangen.

Derefter skulle de holde 10 sekunders pause. Hver øvelse blev lavet i intervaller á fire til fem minutter, før testpersonerne måtte gå videre til en ny øvelse.

15 kalorier i minuttet Efter 20 minutters benhård HIIT-træning viste det sig, at deltagerne i gennemsnit havde forbrændt omkring 15 kalorier i minuttet. Det er næsten dobbelt så mange kalorier, som man ville forbrænde ved løb.

Folkene bag undersøgelsen peger på, at det særligt er den hårde indsats, der er afgørende, når du vil af med de ekstra kalorier.

Testpersonerne var alle i almindelig, fin form, men de, som forbrændte flest kalorier, var personerne, der lagde den største indsats, var udmattede og næsten havde det ubehageligt, da de 20 minutter var gået.

Samme udmattende følelse er vanskelig at opnå ved løb, fordi du kun i begrænset omfang kan holde det høje tempo.

Få masser af tips og inspiration til din træning - hver måned. Køb et årsabonnement på Aktiv Træning med rabat her!

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: