En mand og to kvinder der spinner.

HIIT kan bruges til mange forskellige træningsformer, fx spinning, løb og roning i romaskine.

© iStock

Husk bedre med HIIT

Korte og knaldhårde intervaller booster hukommelsen, viser et forsøg. En times træning om ugen er nok.

21. marts 2018 af Redaktionen

Derfor er HIIT god for din hukommelse 

Fitnesseksperter fra hele verden udråbte for nylig højintens intervaltræning (HIIT) til årets største fitnesstrend, og nu er der endnu mere vind i sejlene til den populære træningsmetode. Det viser sig nemlig, at den er en gevinst for hukommelsen.

I et nyt studie blev testpersonerne sat til at gennemføre 20 minutters intervaltræning på spinningcykel tre gange om ugen i seks uger. Før og efter de seks uger tog deltagerne en hukommelsestest og fik testet deres fysiske form. Det viste sig, at de blot 60 minutters træning i alt om ugen havde gjort en positiv forskel for deres præstation i hukommelsestesten, hvor de klarede sig markant bedre anden gang. 

Målinger viste desuden, at de deltagere, der var kommet i bedst form i løbet af forsøgsperioden, også havde opnået den største stigning i koncentrationen af BDNF i blodet. BDNF er et protein, som er involveret i dannelsen af nye hjerneceller og har stor betydning for vores indlæring og hukommelse. 

3 klassiske HIIT-pas

Varm op i 5 minutter. Gennemfør ét af følgende intervaller:

  1. Tabataintervaller
    20 sek. sprint, 10 sek. hvil. Gentag 8 gange.
  2. Monstersprint
    30 sek. all-out­-sprint, 2-­3 min. hvil. Gentag 5-8 gange.
  3. Minut-tur 1:1
    1 min. interval, 1 min. hvil. Gentag 5-8 gange.

Jog af 5 minutter. 

Skal du være helt klar til intervaltræningen? Så læs med her. 

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: