© Valling.com

Hvad er fartleg?

Jeg har løbet i nogle år, men savner ny inspiration. Jeg har hørt om noget, der hedder fartleg, men hvad er det egentlig?

Fartleg er en træningsform, der bryder med de monotone løbeture, så du både får mere speed og bliver en generelt hurtigere og mere effektiv løber. Fartleg læner sig op ad intervaltræningen, men den pisker dig ikke på samme måde mentalt over nakken, for netop legen er i centrum.

I fartleg veksler tempoet undervejs på din løbetur, så du skifter mellem hurtige og rolige perioder. Temposkiftene er mere improviserede og kan fx foregå ved, at du udser dig et punkt på løbeturen, som du løber stærkt frem mod. Fartleg er en skånsom måde at træne intensivt på og oplagt for begynderen. Herunder finder du et 4-ugerstræningsprogram med fartleg.

Fartleg - begynder
Mandag Onsdag Fredag
Uge 1 15 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo. Jog 5 min. Løb 10 min. fartleg på tid eller lygtepælsspurter. 12 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo.
Uge 2 17 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo. Jog 5 min. Løb 11 min. fartleg på tid eller lygtepælsspurter. 14 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo.
Uge 3 19 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo. Jog 5 min. Løb 12 min. fartleg på tid eller lygtepælsspurter. Jog 5 min. Løb 10 min. fartleg med bakkespurter.
Uge 4 21 min. almindeligt løb. Løb i jævnt roligt tempo. Jog 5 min. Løb 14 min. fartleg på tid eller lygtepælsspurter. Jog 5 min. Løb 10 min. fartleg med bakkespurter.

3 slags fartleg

Lygtepælsspurter. Løb henholdsvis stærkt og roligt mellem vejens lygtepæle.

Bakkespurter. Løb roligt på flad vej og stærkt på løbeturens bakker.

Fartleg på tid. Løb stærkt i 2 minutter, jog i 2 minutter osv. Gå efter 6-8 hurtige perioder.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: