© Colourbox

Kan jeg lære at presse mig selv hårdere?

Jeg vil gerne løbe intervaltræning, men er alt for god ved mig selv, når det begynder at gøre lidt ondt. Hvordan kan jeg træne mere intensivt – eller lære at bide tænderne sammen?

Det er super, at du er bevidst om, at manglen på gode intervaller både snyder din sundhed og din form for en masse gevinster. Heldigvis findes der nogle gode fif til at snyde den indre ‘pivskid’:

1. Flyt intervaltræning ud i naturen

Løb fx fartleg, hvor du lader det store træ, bænken ved søen og bakketoppen være dine fikspunkter, som skal nås i aggressive temporyk.

2. Træn sammen med andre. Det flytter fokus fra anstrengelserne ved

intervaltræning

. I stedet vil du være mere fokuseret på at følge med eller vinde næste spurt. Er der stor forskel på jeres form, giver I hinanden et passende forspring.

3. Tilmeld dig et løb. Når du har en konkret distance og en dato, hvor formen skal toppe, er det nemmere at presse citronen under din intervaltræning.

Golfhandicap-princippet

Er din løbemakker hurtigere end dig? Så aftal, at I løber to minutter ud ad lige landevej.

Herefter vender I om og løber tilbage til start. Den hurtigste løber nåede at løbe længst og skal nu forsøge at indhente den langsommere, før I når i mål.

I får begge sjove og intensive intervaller.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: