© Istock

Sådan skal du stå i pausen

Med den rigtige kropsholdning kommer du dig hurtigere i pausen mellem intervallerne.

5. november 2015

Du har netop afsluttet et hårdt fireminutters løbeinterval og har nu 3 min. til at komme til hægterne, inden det går løs igen. Spørgsmålet er, hvilken pausestilling der bedst gør kroppen klar til næste runde: stående oprejst med hænderne foldet bag nakken eller stående foroverbøjet med hænderne på knæene?

Det har amerikanske forskere undersøgt, og resultatet var klart – de forsøgspersoner, der stod foroverbøjede i pauserne mellem en række fireminutters løbeintervaller, sænkede i gennemsnit deres puls med 22 slag mere end de opretstående forsøgsfæller. De blev dermed også i stand til at presse deres krop endnu mere i de efterfølgende intervaller.

Det sker der i kroppen, når du står foroverbøjet

  • Den foroverbøjede stilling sender signal til din hjerne om at slukke for det sympatiske nervesystem, som får din puls op i gear, og i stedet aktivere det parasympatiske nervesystem, som bl.a. giver en roligere vejrtrækning og en lavere puls.
  • Den foroverbøjede position gør, at dine mavemuskler kan tvinge lidt mere kuldioxid ud af kroppen, hver gang du puster ud, hvilket sænker pulsen hurtigere.
  • Mellemgulvets position gør ifølge forskerne bag undersøgelsen, at du kan trække en anelse mere luft ned i lungerne med hver vejrtrækning.

Source #Western Washington.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: