© Jakob Helbig

Skal intervalløbere stå eller løbe i pausen?

Hvad er det bedst at bruge pauserne i intervalløb på? At stå og slappe af eller at løbe og holde gang i kroppen?

Det kommer an på, hvor lange og hårde dine intervaller er.

Ved korte og hurtige intervalløb: Bedst at jogge

Skal du løbe korte og meget hurtige intervaller, er det bedst at være aktiv i pausen – altså at jogge eller gå i rask tempo. Når du fyrer den så meget af, bliver musklerne ramt af mælkesyre, som giver dig trætte ben.

Jogger du let i pausen, holder du godt gang i blodgennemstrømningen i musklerne, så mælkesyren skylles ud.

Ved lange intervalløb i moderat tempo: Bedst at puste ud

Skal du løbe længere intervaller i et mere moderat tempo, syrer musklerne ikke til, og der er ikke behov for at være særlig aktiv i pauserne. Her vil mange opleve, at de bedre kan samle energi til at løbe næste lange interval, hvis de står og puster ud.

Er du flere måneder fra dagen, hvor din form skal toppe, kan du i øvrigt vælge at jogge i alle intervalpauser – uanset hvor hårde de er – for at få lidt flere kilometer i benene. En måned før løbet kan du begynde at overholde pauseregler og få topkvalitet i dine intervaller.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: