Kvinde hopper på box i fitness
© iStock

Tabata: Den vildeste intervaltræning

"Normal" intervaltræning er både hårdt og effektivt, men det er ingenting sammenlignet med Tabata. Vi fortæller dig om den nyeste dille indenfor top-effektiv konditionstræning.

7. juni 2017 af Hans W. Gottlieb

Hvad er tabata?

Tabata er intervaltræning af den helt onde slags. Konkret er der tale om 8 x 20 sek. all out-intervaller med 10 sek. pause imellem. 

Træningen er udviklet af den japanske forsker Izumi Tabata og var oprindeligt rettet mod speedskatere. 

I det oprindelige forsøg fra 1996 rykkede forsøgspersonerne, der alle var super­veltrænede atleter, deres kondition med 14 pct. og deres syregrænse med 28 pct. på blot seks uger. 

I dag bliver intervallerne flittigt brugt inden for crossfit, men også løbere, roere, cykelmotionister og mange andre kan lave træningen.

  • Husk: Skaderisikoen stiger, ligesom restitutionstiden forlænges af de hårde intervaller. Så far med lempe. 

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: