© Colourbox

Ironman: Triatleter disponerer kræfterne forkert

En undersøgelse foretaget ifm. KMD IRONMAN CPH 2014 afslører, hvordan kun de færreste triatleter formår at disponere korrekt over deres kræfter på distancen.

28. august 2014

KMD IRONMAN COPENHAGEN

En ny, omfattende undersøgelse af 2.363 triatleter og mere end 40.000 tider foretaget 25. august 2014 afslører, hvordan kun de færreste formår at disponere korrekt over deres kræfter på ironman distancen.

Ifølge undersøgelsen starter den gennemsnitlige atlet ud med en hastighed på 5:12 minutter per kilometer på de første 2,1 kilometer af det afsluttende marathonløb. Fra 34,3 km til 37,9 km er hastigheden blevet hele 29,4% langsommere, nemlig 6:44 minutter per kilometer. Det koster på sluttiden, da løbet bliver mindre økonomisk.

Hvorfor performer mange bedre på svømme- og cykeldelen?

Ifølge Aleksandar Sørensen-Markovic fra OOB Coaching er der flere årsager til, hvorfor mange har svært ved at performe på samme niveau på løbedelen på en ironman, som de gør på svømme- og cykeldelen. De primære årsager er:

1) Pacing. Man kører for hårdt på cykeldelen.

2) Energi- og væskeindtag. Man har ikke planlagt sit væske- og energiindtag ordentligt. Det betyder, at man "løber tør" for energi, og derfor må sætte tempoet ned.

3) Ikke ordentlig forberedelse. Dette er nok den store forklaring. Ironman er en stor og lang udfordring, og der er mange ting man kan gøre forkert i forberedelserne og under stævnet.

Lær alt om ironman her.

Klik her og læs hele undersøgelsen!

Source #iloebesko.dk

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: