Kvinde og mænd på romaskine
© iStock

Sådan bliver du flyvende i romaskinen

3 tips: Styr uden om de klassiske begynderfejl og få maksimalt udbytte af den effektive maskine.

9. januar 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Der er to klassiske begynderfejl, som får træning i romaskinen til at virke unødig hård. Den ene er at tro, at man primært skal bruge armene, når det i realiteten er benene, der skal klare det meste af arbejdet.

Den anden fejl er at indstille modstanden på maskinen alt for højt, hvilket svarer til at tonse afsted på en cykel i tungeste gear, hvilket hurtigt udtrætter musklerne.

3 tips, der gør dig flyvende i romaskinen

  1. Indstil maskinen: Stil fodstøtterne lidt op eller ned, så stroppen spændes hen over fodryggen. Indstil belastningen på svinghjulet til 3-4 på skalaen fra 1 til 10. Kalibrér maskinen ved at indstille drag factor: Tryk på ‘menu’, ‘more options’ og ‘display drag factor’. Ro i nogle sek., og skærmen viser dig maskinens drag factor. Justér modstanden på svinghjulet, så drag factoren lander på 110.
  2. Fokusér på teknik: I et rotag er det benene, der skal gøre det meste af arbejdet. Begynd taget med lodrette underben og strakte arme. Spark fra, mens du holder ryggen stabil ved at spænde i coren. Når håndtaget er forbi knæene, begynder du gradvist at trække med armene, indtil håndtaget når solar plexus. Stræk armene, læn dig frem, og kør på sædet tilbage til startpositionen igen.
  3. Roprogram: Varm roligt op i 10-15 min. med et tempo på ca. 20-22 tag i minuttet. Indlæg evt. 2-3 x 10 stærke tag for at få gang i kroppen. Vælg et forudindstillet program på maskinen, eller lav dit eget baseret på tid eller distance. Mange løbe- og cykelprogrammer kan nemt overføres til romaskinen, fx 3 x 1.000 meter med 3 min. pause. Find en kadence, hvor du har styr på teknikken.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: