© Andreas Mikkel Hansen

20 tip til en god cykelsommer - 2

Hold væskebalancen både før og efter turen Du taber meget mere væske, end du tror, når du cykler om sommeren. Sørg derfor for at være velhydreret hele døgnet rundt – og pas på med at slukke tørsten i sukkerholdige drikke som sodavand eller juice. Koldt postevand er, hvad du har brug for. Hvis du er i tvivl, om væskebalancen er, som den skal være, så kig ned, når du lader vandet. Strålen skal være klar og ren. Hvis den er gul og grumset, skal du drikke mere. Ryd grundigt ud i hyggeturene

30. april 2012

Hold væskebalancen både før og efter turen Du taber meget mere væske, end du tror, når du cykler om sommeren. Sørg derfor for at være velhydreret hele døgnet rundt – og pas på med at slukke tørsten i sukkerholdige drikke som sodavand eller juice. Koldt postevand er, hvad du har brug for. Hvis du er i tvivl, om væskebalancen er, som den skal være, så kig ned, når du lader vandet. Strålen skal være klar og ren. Hvis den er gul og grumset, skal du drikke mere.

Ryd grundigt ud i hyggeturene Undgå, at træningsturene bliver rene hyggeture, hvor du ikke får det tempo og den intensitet, der er nødvendig for at opbygge muskelstyrke og få bedre kondition. Fokusér i stedet på at gøre cykelturen til en træningstur, hvor du undervejs spurter op ad bakkerne og i perioder giver den gas på de flade stykker.

Husk at opbygge grundformen Hvis en lang vinterpause stadig kan mærkes i benene, så brug de lange, lyse dage til at få lange træningsture i bogen. Pas på ikke at køre dig helt ud, når du distancetræner. Find i stedet et jævnt og hårdt tempo, som du kan holde hele vejen.

Brug pendlertricket til at få km i benene Hvis det kniber med at få tid til de timelange træningsture, så træk pendlerkortet: Snup raceren til og fra arbejde. Ud over at du får ekstra – og gode – træningspas i bogen, så sætter 2 kortere træninger om dagen forbrændingen i vejret.

Kast dig over en inspirerende bog Boghandlerne bugner med læsestof, som giver dig lyst til at komme ud og træne:

Rasmus Henning: Udfordringen. Den danske triatlonstjerne giver dig et unikt indblik i de kampe og sejre, en professionel triatlet går igennem.

Joe Parkin: A Dog in a Hat. Parkin var en ung amerikansk cykelrytter, som i 80’erne rejste til Belgien for at blive profrytter. Et underholdende indblik i en rytterhverdag.

Flying Scotsman – Th e Gr aeme Obree Story. Den vanvittige historie om skotten Graeme Obree, der byggede sin rekordcykel af bl.a. dele fra en vaskemaskine.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: