© Andreas Mikkel Hansen

20 tip til en god cykelsommer - 3

Forkæl dig selv med nyt gear Der er ikke noget, der booster motivationen mere end et nyt stykke udstyr. Hvis budgettet er stramt, kan du nøjes med at forkæle dig selv med småting, fx nyt styrbånd til cyklen (150 kr.). Skal den have mere gas, så kan fx et sæt nye letvægtshjul (fra 3.000 kr. og opefter) med garanti løfte cykellysten. Overhold endelig færdselsloven

30. april 2012

Forkæl dig selv med nyt gear Der er ikke noget, der booster motivationen mere end et nyt stykke udstyr. Hvis budgettet er stramt, kan du nøjes med at forkæle dig selv med småting, fx nyt styrbånd til cyklen (150 kr.). Skal den have mere gas, så kan fx et sæt nye letvægtshjul (fra 3.000 kr. og opefter) med garanti løfte cykellysten.

Overhold endelig færdselsloven 2012-stramningerne i færdselsloven betyder, at det bliver væsentlig dyrere for en cyklist at overtræde loven. Hvis du fx kører på fortovet (700 kr.), imod færdselsretningen (1.000 kr.), uden hænderne på styret (700 kr.), eller mens du taler i mobiltelefon (1.000 kr.), står du til en bøde, du i stedet kunne bruge på et sæt nye karbonhjul til raceren.

Varm op med cykelløb på skærmen Online videosites som YouTube og Vimeo bugner med reportager fra store cykelløb. Så lad op til din træningstur med nogle minutter foran skærmen, hvor du ser lidt klassikerrace og hidsige spurtopgør. Det skulle nok banke ‘cykellysten’ ekstra i vejret.

Miks din egen energidrik Det er både nemt og billigt at lave din egen energidrik, som du kan drikke under træning, og når du er kommet hjem. Det er vigtigt også at tilsætte salt, da kroppen gennem sveden mister både salte og mineraler. En god og frisk energidrik laves ved at blande:

saft fra 3 app elsiner 1 liter vand 1 knivspids stensalt

Filtrér eventuelt drikken i en si, så du er fri for frugtkødet.

Hold lidt igen med sprutten Det er fristende at slukke tørsten efter cykelturen med en kold øl, ligesom lune sommernætter lokker med vin og hygge. Men hold lidt igen. Alkohol mindsker nemlig forbrændingen af fedt, og testosteronniveauet falder kraftigt i op til et døgn efter en alkoholtung aften. Endelig forstyrrer alkohol din nattesøvn – og trækker også væske ud af kroppen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: