© Andreas Mikkel Hansen

20 tip til en god cykelsommer - 4

Hold styr på kilometerne med en GPS Den gammeldags cykelcomputer med kabler og magnet er for længst overhalet af cykelcomputere med GPS. Til budgetvenlige priser kan du få en glimrende computer, som fortæller dig, præcis hvor og hvor langt du ruller – og ofte også præcis info om højdemeter, kadence mv. Meld dig til et raskt motionsløb

30. april 2012

Hold styr på kilometerne med en GPS Den gammeldags cykelcomputer med kabler og magnet er for længst overhalet af cykelcomputere med GPS. Til budgetvenlige priser kan du få en glimrende computer, som fortæller dig, præcis hvor og hvor langt du ruller – og ofte også præcis info om højdemeter, kadence mv.

Meld dig til et raskt motionsløb Uanset om du kører landevej eller mountainbike, så flyder kalenderen nærmest over med sjove og udfordrende cykelløb. Du skal bare finde en distance, der passer til din træningsmængde, og melde dig til. Så har du fået et klart mål for din træning.

Vend bunden i vejret på din typiske rute Hvis du altid kører den samme rute, når du træner, så prøv at køre turen i modsat retning. Du vil opleve, at du får en helt ny rute: Vinden rammer dig fra nye vinkler, bakkerne er nye og anderledes, og selv svingene virker nye og udfordrende.

Dæm op for høfeber og pollensnue Man regner med, at op imod 1,5 mio. danskere i dag er ramt af astma eller allergi, og pollenhøfeber er en stor skurk. Men du kan mindske generne: Brug briller på cykelturen, så du får mindre pollen i øjnene. Vask og skyl dit hår – der gemmer sig meget pollen i håret. Tør cykeltøjet inden døre, hvor der ikke er så meget pollen i luften. Smør et helt tyndt lag vaseline under næsen – det fanger en del af det pollen, du ellers ville snuse ind.

Sørg for at kunne sove godt Tip til en god nattesøvn: Slap af op til 3 timer, før du går i seng. Hold sengetiden. Spis noget, før du går i seng. Sult gør det svært at sove, og kroppen har brug for brændstof, mens den restituerer. Men undgå sukker og slik – det får blodsukkeret til at stige, og det ødelægger søvnen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: