© Andreas Mikkel

Gør kål på de dårlige undskyldninger

Når man først sidder på cyklen, kører det. Og man er glad for sit valg om aftenen, hvor man har god samvittighed over at have dyrket dagens motion. Det giver ro, og man kan bruge tiden på afslapning og familie.

2. juni 2010

Husk det, når du fristes til at vælge en mere magelig løsning. Og bokser du stadig med dårlige undskyldninger, så få svar på nogle af dem her:

"Jeg har alt for langt!"

O.k. Så byg stille op. Tag cyklen med i toget eller på bilen et stykke ad vejen, og cykl resten af turen. Eller cykl ind, og tag toget hjem - og omvendt dagen efter.

"Der er for kort til, at det kan svare sig!"

Det kan det nu nok. Lidt er bedre end ingenting. Og du kan bygge langsomt op og forlænge turen med 5 minutter - og 5 mere, når du har vænnet dig til det.

"Jeg skal bade - det er for besværligt!"

Du skal vel alligevel have et morgenbad? Du flytter bare tidspunktet for badet og klarer det på arbejde, mens computeren kommer til live, og kaffen brygges.

"Jeg har pc'en med, så det går ikke!"

Det må ikke bremse dig. Der er masser af polstrede og velsiddende cykeltasker og specialrygsække, som er designet til effektivt at løse netop det problem.

"Vejret er for dårligt!"

Kig ud ad vinduet igen. Er det virkelig så uoverkommeligt? Danmark har i snit 121 dage med nedbør om året, og det skal være afsindigt ringe, før du for alvor kan bruge vejret som undskyldning. Hvis du har lidt forskelligt funktionelt tøj, kan det klare opgaven i selv temmelig dårligt vejr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: