Hænderne

Hvad er problemetDu oplever smerter i hånden. Det føles, som om din hånd sover, og du kan mærke det fra hånden og eventuelt ud i fingrene.Hvad er årsagenDer løber 3 store nerver fra din arm og ned igennem din hånd. Den inderste nerve – nervus ulnaris – er placeret på indersiden af armen og løber langs kanten af håndleddet. Den sovende fornemmelse i din hånd på cykelturen opstår, fordi denne nerve bliver klemt, når du i længere tid hviler overkropsvægten på dit cykelstyr.Hvad kan du gøre på cyklen

31. maj 2011

Hvad er problemet Du oplever smerter i hånden. Det føles, som om din hånd sover, og du kan mærke det fra hånden og eventuelt ud i fingrene.

Hvad er årsagen Der løber 3 store nerver fra din arm og ned igennem din hånd. Den inderste nerve – nervus ulnaris – er placeret på indersiden af armen og løber langs kanten af håndleddet. Den sovende fornemmelse i din hånd på cykelturen opstår, fordi denne nerve bliver klemt, når du i længere tid hviler overkropsvægten på dit cykelstyr.

Hvad kan du gøre på cyklen Du kan forsøge at skifte håndstilling og ryste hænderne lidt. Det kan kortvarigt hjælpe – måske lige så meget mentalt.

Hvordan kan du forebygge Kør med et par cykelhandsker med bløde gelpuder placeret yderligt langs håndroden. En anden oplagt løsning er, at du kigger på din siddestilling. Måske er dit styr for langt nede i forhold til din sadel, fordi du har prioriteret en meget aerodynamisk position, hvilket øger belastningen på din overkrop og dermed også på dine arme og trykket på dine hænder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: