Lyskaster I skoven får du brug for en lampe, der kan levere en kraftig lysstråle. Kig efter en lampe til hjelmen, som leverer mindst 200 lumen i en time. Den på styret skal være kraftigere – gerne 900 lumen.

Hvad er nightride?

Hvor kan jeg komme til at prøve nightride? Hvordan adskiller det sig fra anden mountainbiketræning?

Sæt en pandelampe på hjelmen eller en kraftig lygte på mountainbiken og vent, til mørket falder på. Så er du klar til nightride - en helt ny cykeloplevelse.

Nightride

foregår på de samme afmærkede mountainbikespor, som man kører på i dagtimerne. Men i mørket får du en anderledes intens køreoplevelse, hvor verden kun eksisterer i lyskeglen lige foran dig.

Nightride er også en praktisk løsning på et udbredt problem: I vinterhalvåret er dagene så korte, at det kan være svært at nå at køre en tur i skoven efter arbejde. Har du derimod en kraftig lampe med, bestemmer du og ikke mørket, hvornår træningsturen er slut.

Har du lyst til at køre med startnummer på, findes der også rundtomkring i landet motionsløb, der først begynder, når mørket er faldet på. Tjek fx hjemmesider som mtb2night.dk og nightriderace.dk.

Søger du efter nightride på nettet, dukker der måske også et løb op i nærheden af dig.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: