© Istock

Hvordan cykler vi sikkert i gruppe?

Vi er en lille gruppe på seks, der er begyndt at cykle på landevej sammen. Hvordan gør vi det sikrest?

Det kræver en del tilvænning at køre sammen i en gruppe. Man har en tendens til at kigge direkte ned på sit forhjul, fordi man er usikker, men det er vigtigt at have øjnene længere fremme for at holde overblikket.

Sørg også for, at I klart kommunikerer med råb og håndtegn, så alle ved, hvilke forhindringer der venter forude eller bagfra. Nedenfor kan du se nogle af de vigtigste signaler, I bør kende.

OPRÅB!

Rytterne skal højlydt gøre hinanden opmærksomme på, at der kommer forhindringer, og eventuelt udpege, til hvilken side forhindringen kommer.

  • Forfra! råber den forreste rytter, hvis der kommer trafikanter forfra.
  • Bagfra! råber den bagerste rytter, hvis der kommer en bil bagfra.
  • En og en! er signal til, at gruppen skal køre i enkeltkolonne, hvis der fx køres to og to på en smal landevej.
  • Se op! signalerer, at alle skal være særlig opmærksomme, fx ved lyskryds.
  • Defekt! råbes ved defekt – fx punktering.
  • Fri! råbes, inden I drejer skarpt. Det betyder, at alle kører igennem svinget i det tempo, de magter. Gruppen samles så igen efter svinget.
  • Pift, hvis du overhaler en anden rytter.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: