Hvordan kører jeg hurtigere på flad vej?

Jeg vil gerne lære at cykle hurtigere på flad vej. Hvor skal jeg sætte ind?

For cykelryttere er kadencen det vigtigste på flad vej – altså antallet af pedalomdrejninger pr. minut. Træn i at køre intervaller i så højt et gear som muligt, men hvor du samtidig kan holde en kadence på 90 til 110 omdrejninger.

En anden måde at få ekstra fart på flad vej er at træne sammen med andre. Snup fx 5 km for fuld skrue, hvor I på skift går forbi førerrytteren, så snart hans fart falder det mindste. Deltager du i motionsløb på flade veje, bliver du også presset hårdere, end du normalt oplever det under dine ugentlige træningsture.

Endelig er det også muligt, at ligge på hjul efter en scooter, som prof-rytteren Lars Bak ynder at gøre det i et par timer. Men først kan du træne noget af det andet.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: