© Colourbox

Hvorfor barberer cykelryttere deres ben?

Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor alle Tour de France-rytterne cykler rundt med glatbarberede ben. Hvad er fidusen?

Du har sikkert hørt, at årsagen til det glatbarberede look er mindre vindmodstand. Når hastigheden kommer over 70 kilometer i timen ned ad bakke, kan det måske også gøre en minimal forskel, men fænomenet har først og fremmest noget med massage at gøre.

Professsionelle cykelryttere får dagligt massage, og hvis du selv har prøvet at få masseret behårede ben, vil du vide, at det brænder modbydeligt i huden. Så for at gøre massagen til en behagelig oplevelse, barberer rytterne deres ben.

Det kommer dem også til gode, når de af og til styrter og får hudafskrabninger. Det er nemmere at rense såret, hvis der ikke stritter hår ud – og det gør ikke ondt at hive selvklæbende forbindinger af et par ben, når de er glatbarberede og uden hår.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: