Hvorfor er cykelrytteres ben større?

Hvorfor har cykelryttere meget større ben end fx eliteløbere, som nærmest ingen ben har?

Kravene til muskelstyrke er generelt højere for en cykelrytter end for en løber. Når der trædes hårdt på cyklen, skal lårmuskulaturen generere meget kraft for at trykke pedalerne rundt, og det får muskelfibrene til at gro i diameter. Det gælder i særlig grad under sprint og accelerationer, men også under en enkeltstart trædes der godt igennem. Man skulle måske ikke tro det, men under løb er der langt mindre ‘tryk’ ned i underlaget.

Faktisk er der undersøgelser, der viser, at de bedste løbere stort set ikke trykker af, men i stedet løfter foden hurtigt fri fra jorden. Kraftpåvirkningen ind i lårmusklerne er derfor primært opbremsende og knyttet til landingen. Jo bedre løbeøkonomi du udvikler, jo mindre bliver denne påvirkning, og derfor daler kravet til muskelstyrke, i takt med at du bliver en bedre løber.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: