© Colourbox

Sikker i feltet

Her er en håndfuld råd, der vil gøre træningsturen mere sikker.

5. juli 2010

Nervøsitet spreder sig hurtigt i en gruppe cykelryttere. Og nervøsiteten opstår typisk, når der ikke bliver taget hensyn til hinanden, og når de uskrevne regler ikke bliver overholdt.

Hånd på skulder

Skal du se bagud, mens du kører, så læg en hånd på sidemandens skulder, og kig så bagud. Et fæste på sidemandens skulder gør, at du holder retningen og ikke slår et pludseligt, farligt sving.

Giv lyd

Møder du forhindringer, så råb op. Er der fx et hul i vejen, så råb “Hul!” og “Se op!”, og peg samtidig til den side, forhindringen er på. Kommer der en bil – eller eventuelt andre ryttere – bagfra, så råb “Bagfra!”, så alle bliver opmærksomme.

Vift med hånden

Møder du forhindringer i vejsiden, fx parkerede biler, grene, sten, affald eller lignende, så vift de efterfølgende ryttere ind bag dig med den hånd, der er i den side, hvor I møder forhindringen.

Forsigtig med bremsen

Brems så lidt som muligt – og aldrig uden grund. Et nervøst klem på bremsen forplanter sig ned gennem gruppen. Vær forudseende, og styr uden om problemerne, hvis det er muligt.

Følg rytmen

Følg rytmen i gruppen, og sid roligt på cyklen. Bare et lille udsving eller et tabt pedaltråd kan skabe farlige situationer. Pas også på med at rejse dig pludseligt op i pedalerne. Med andre ord: Kør så forudsigeligt som muligt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: