© Colourbox

Sjov feltkørsel

Når I er blevet trygge ved at køre i gruppe, rummer gruppekørslen et væld af muligheder for at gøre træningen sjov og afvekslende.

5. juli 2010

Små konkurrencer øger tempoet og intensiteten i træningen, men det skærper også jeres evne til at begå jer i grupper eller felter. Brug fx bakketoppe, skilte eller den gode vejstrækning til at føle hinanden lidt på tænderne eller til at træne en teknisk detalje. Mulige idéer er:

Konkurrence Skiltespurt! Meget enkelt – hvem kommer først til skiltet? Eller hvad med en bakkesprint? Her gælder det bare om at komme først til toppen. Hvem stikker først, og kan alle følge med – eller måske overhale ham?

Teknik-forbedring Træn holdtidskørsel. Find en fast rute på fx 10 km, hvor I kan måle jeres præstationer. Øv jer i at ligge tæt og lave flydende skift, samtidig med at I kører, alt hvad I kan.

Køre frem til-spurter Øv jer i at lave et ‘Cavendish-tog’. Find en rolig vejstrækning på ca. 5 km, der slutter med en naturlig målstreg. Træn derefter at ‘aflevere’ jeres sprinter på en måde, hvor hver rytter kører sig helt ud, inden næste mand overtager fronten, for til sidst at aflevere sprinteren med 200-300 meter til mål.

Stik af fra gruppen Der bliver på skift stukket fra gruppen. Når der bliver stukket, så venter gruppen et aftalt tidsrum, før de forsøger at køre udbryderen ind.

Jagtstart Fastsæt et mål, som der køres imod. Den formodet svageste rytter starter først, herefter stikker den næstsvageste og forsøger at indhente den forankørende, så næste mand osv. Der startes med fx 30 sekunders mellemrum. Den første rytter, der kommer i mål, har vundet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: